Βοιωτία: Απαγόρευση κυκλοφορίας- Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Τετάρτη 19/07/2023, και ισχύει για την Πέμπτη 20/07/2023, προβλέπεται Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορίας 4) για την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θηβών.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην Π.Ε Βοιωτίας, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θηβών, από την 12η βραδινή της 19/07/2023, έως την 12η βραδινή της 20/07/2023.

Η απαγόρευση δεν αφορά πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης οχήματα και προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α., των στρατιωτικών υπηρεσιών που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με τον ΦΕΚ 3235/τ.Β΄/23-06-2023, σε κάθε παράβαση της απαγόρευσης  θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης και τη βεβαίωση του προστίμου, που είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά δήλωσε πως:

«Διανύουμε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες τις τελευταίες ημέρες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της έντονης ζέστης, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρότατων ανέμων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της επαρχίας Θηβών η αυριανή μέρα θα είναι δυσκολότερη γι’ αυτό και θα παρακαλούσα τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να μην προβούν σε καμία θερμική εργασία στην ύπαιθρο που μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους μας»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς όπως εκδίδεται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά